Wandelaars vinden in Hasselt drie koningspythons: “Ze konden opwarmen in mijn auto dankzij zetelverwarming”

De koningspythons werden allicht gedumpt in de Demer bij Herckenrode.
Foto: met dank aan Jo Bleux De koningspythons werden allicht gedumpt in de Demer bij Herckenrode.
Wandelaars hebben vrijdagnamiddag drie koningspythons gevonden op het domein Herkenrode nabij Hasselt. De slangen kronkelden er in de rivier de Demer. 

“Ik zag één van die slangen plots spartelen in het water”, zegt koelbloedige wandelaar Jo Bleux. “Het bleken uiteindelijk zelfs drie exemplaren te zijn. Ik heb ze snel uit het water gehaald, maar veel leven zat er helaas niet meer in. Eén slang leek me zelfs helemaal dood. De andere heb ik snel in mijn auto gelegd, zodat ze nog een beetje konden opwarmen dankzij de zetelverwarming. Intussen was ook het Natuurhulpcentrum al verwittigd.” 

Gedumpt

Dat kwam de dieren vrijdagavond meteen ophalen. “Een van de slangen bleek effectief al overleden. De twee anderen leven wel nog, maar ze zijn erg onderkoeld”, zo klinkt het bij de verzorgers. “Hoe die slangen daar terechtgekomen zijn? Allicht heeft iemand ze daar gedumpt. Een andere verklaring hebben wij ook niet. Heel jammer, want als mensen niet meer voor hun dieren kunnen zorgen, kunnen ze ook altijd bij ons terecht. Zeker slangen als deze in koud water dumpen, is echt zonde. Daar kunnen ze immers heel moeilijk tegen. Toch hebben we hoop dat we de overgebleven koningspythons nog kunnen redden. Gevaarlijk voor de mens zijn ze niet. Een beet kan hooguit wat pijnlijk zijn.”

Wandelaar Jo Bleux kon twee koningspythons redden, door ze warm te houden op de zetel van zijn auto.
Foto: met dank aan Jo Bleux Wandelaar Jo Bleux kon twee koningspythons redden, door ze warm te houden op de zetel van zijn auto.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michelle Kerkhof

  Ik ben totaal geen slangen mens, in de verste verte. Ik vind het maar vies en eng maar zou toch een mogelijkheid zoeken om ze ook te redden. Kan er zelf enkel niet bij dat iemand die beestjes gwn in het water dropt.

 • Tim Muts

  Raf peeters ik zie niet in waarom het niet zou mogen ik heb er 4 en ze leven hier een luxe leven... Dat je er te makkelijk aan kunt raken is idd waar. Maar met zo'n opmerking zie ik al dat u er niet zo veel van kent

 • Ronald Van Roy

  Prachtig van die man. Niet zo evident om een gtote slang op ye pakken en in je wagen te leggen.

 • raf peeters

  Waarom laat men verkoop en bezit van deze dieren uberhaubt toe.

 • Sara Louagie

  Wie doet nu zo iets in hemelsnaam wat goed van de man om de slangen te redden jammer van de 3de Maar ja goed dat die 2 toch tenminste gered zijn hopelijk vinden ze een goeie thuis