Wagen in Albertkanaal: bestuurder redt zichzelf en hondje

Brandweer en politie zijn gisteren twee keer naar het Albertkanaal in Hasselt gesneld voor een interventie. Bij een eerste werd het levenloze lichaam van een man uit het water gehaald. Bij de tweede was de bestuurder al uit zijn auto vooraleer het voertuig in het water bolde. De man kon zijn hondje nog redden.


Rond 8.30 uur werd het levenloze lichaam van een man uit het water gehaald ter hoogte van de waterskiclub aan de Slachthuiskaai in Kuringen. Uit de eerste uitwendige vaststellingen van de wetsgeneesheer zouden er geen sporen van een crimineel feit zijn Wellicht gaat het om een wanhoopsdaad.


In de namiddag rond 16.30 uur snelden de pompiers weer naar het Albertkanaal. Aan de Berkerwinningstraat in Stokrooi was een Peugeot in het water beland. Mogelijk had de eigenaar de handrem niet hard genoeg aangetrokken. Bestuurder C.A. (59) uit Hasselt was al uit zijn wagen voor hij in het water reed. Zijn hond zat nog in de auto, maar kon door zijn baasje gered worden. Met behulp van de takeldienst werd de auto op het droge gehesen.


Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be. (JDSL)