Vriesweer schrikt 4.000 veldritfans niet af

Ludo Duts en Yordi Brabants komen hun Limburgse veldritheld Quinten Hermans (22) aanmoedigen.
Tony Van Galen Ludo Duts en Yordi Brabants komen hun Limburgse veldritheld Quinten Hermans (22) aanmoedigen.
Zo'n 4.000 verldritliefhebbers hebben zich afgelopen zaterdag kunnen opwarmen aan een van de spannendste wedstrijden van het seizoen in het Kapermolenpark. Een Limburgse zege van Quinten Hermans kwam er niet, hoewel zijn supporters er alle vertrouwen in hadden.

Lekker warm ingeduffeld met mutsen, handschoenen en winterlaarzen kwamen de toeschouwers afgezakt naar Hasselt. Zij die het toch koud hadden, konden zich altijd opwarmen aan een jenever of zochten een plekje in de feesttent.

Limburgse trots

Op een eigen grote topper wacht Limburg al lang. Het tijdperk van Tom Vannoppen en Ben Berden ligt immers al mijlenver achter ons. Misschien was het daarom dat Quinten Hermans (22) uit Tessenderlo zoveel aanmoedigingen kreeg. "Quinten zei zelf ook al dat hij toch wel uitkeek naar deze wedstrijd, omdat het dicht bij zijn deur was", zegt Yordi Brabants (23), een vriend en dorpsgenoot van de Looise renner. "Hij is ook speciaal teruggereisd vanop stage. Na Mol vertrekt hij weer", gaat supporter Ludo Duts (55) verder. Hij geloofde dan ook rotsvast in een zege van Hermans.Toch kwam die verhoopte overwinning er uiteindelijk niet, al bleef het succes wel in de ploeg van Hermans. Toch blijft de supportersclub van de Looienaar groeien. "We hebben een officiële supportsclub gevestigd in het wielercafé de Kriekel. Daarom dragen we dus ook kledij van Quinten. We zijn elk weekend van de partij en vandaag hadden we zelfs een bus ingelegd", besluit het duo. (BVDH)