Vijftien procent meer Limburgers op vakantie in eigen provincie

De toeristische sector in onze provincie kreeg de vorige maand maar liefst vijftien procent meer Limburgers over de vloer. "Dat is niet enkel goed voor het rendement van de toeristische ondernemers, we creëren ook extra toeristische ambassadeurs voor Limburg", zegt gedeputeerde Igor Philtjens (Open Vld).

Niet dat de sector het nodig heeft voorlopig: de zomer van 2015 verloopt positief voor het toerisme in Limburg. Uit een tussentijdse peiling van Toerisme Limburg blijkt dat 84 procent van de Limburgse logiesuitbaters en 90 procent van de attracties het in juli even goed of beter doen dan dezelfde maand in 2014. "We hebben veel inspanningen gedaan om Limburg het hele jaar door te profileren als een ideale vakantiebestemming, ook in de zomer. Juli en augustus zijn goed zijn voor een derde van de overnachtingen op jaarbasis en daarme is het economisch een zeer belangrijke periode", zegt Philtjens.


Opvallend: vooral vakantieparken zijn weer erg in trek. De twee Center Parcs (Erperheide in Peer en Vossemeren in Lommel) noteren een bezetting van 90 procent. Center Parcs Erperheide is zelfs volledig volzet van 15 juli tot 15 augustus. De laatste twee weken van de zomer zijn er wel nog mogelijkheden om een gezinsvriendelijk verblijf te boeken in het vakantiepark in Peer. Molenheide in Houthalen-Helchteren heeft een bezetting van meer dan 80 procent. Bij de attracties zijn er sterke stijgingen in het aantal bezoekers te merken voor Maasmechelen Village, Plopsa Indoor, Zwemparadijs Dommelslag, Blotevoetenpad en C-Mine. (DMH)