Videobeelden tonen hoe dronken man met zijn fiets inrijdt op burgemeester Steven Vandeput (N-VA)

.
videostill .
Donderdagnamiddag reed een dronken fietser met een flinke vaart in op burgemeester Steven Vandeput (N-VA) die net een interview aan het geven was aan de Limburgse nieuwszender TVL. De kabinetschef van Vandeput, Jan Wouters, kon de aanvaller neutraliseren. De Hasseltse burgemeester kwam er met wat schrammen en een blauwe plek vanaf.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De burgemeester was juist een interview aan het geven aan de journalist van TVL toen de man met een rotvaart om hem inreed. Ik heb hem geneutraliseerd. Kijk, ik bescherm mijn burgemeester tegen alle aanvallen, zowel inhoudelijk als fysiek”, lacht kabinetschef Jan Wouters. “Het is wel de eerste keer dat er een fysieke aanval gebeurde. Maar goed, die man was dronken en heeft volgens onze bronnen wel vaker problemen met alcohol. We gaan dus geen klacht tegen de man neerleggen. Maar toen hij ook tegen de politie van zijn oren begon te maken, heeft die hem wel meegepakt.”

Dirk De fauw

“Natuurlijk denk je op zo'n moment aan het steekincident met de Brugse burgemeester Dirk De fauw”, vertelt Wouters nog. “Maar kijk, het was een dronken fietser en de burgemeester mankeert niets. Voor ons is de zaak gesloten.”

Je kan als het ware aan zijn Facebookberichten zijn alcoholgehalte aflezen

Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) over zijn aanvaller

Burgemeester Steven Vandeput blijft er zichtbaar kalm onder, al is hij toch een beetje geschrokken: “Ik was gefocust op de journalist van TVLimburg die me aan het interviewen was over de Hasseltse zomerplannen, toen ik plots door een fietser werd aangereden. Voor ik er erg in had, trok Jan hem van mij af. Of ik moest denken aan het voorval met de burgemeester van Brugge? Tja, hier ging het ook om een man die het niet zo goed tussen zijn oren op een rijtje heeft. Hij had daarbij duidelijk te diep in het glas gekeken. Maar een fiets is nog geen mes. Trouwens de man in kwestie is gekend als iemand die een zeer uitgesproken mening heeft. Ook op Facebook overigens. Je kan als het ware aan zijn berichten zijn alcoholgehalte aflezen. Dat is meteen ook de reden waarom ik geen klacht heb neergelegd. Je moet zo iemand niet verder in de put duwen. Dus ja, ik ben een beetje geschrokken, maar eigenlijk is het veel geblaat, weinig wol. Over tot de orde van de dag, als je het mij vraagt. Lijfwachten om over mijn veiligheid te waken? Ik denk er nog niet aan! Hasselt is en blijft een veilig en gezellige stad.”

De dronken man verblijft momenteel in een politiecel van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad ter ontnuchtering. “Omdat de burgemeester geen klacht heeft neergelegd zal de man, wanneer hij opnieuw nuchter is, worden vrijgelaten", zegt woordvoerder Jessica Vandebeek van de politiezone LRH.