Video: Pastoor doopt Hasseltse carnavalswagens (en meteen ook de burgemeester)

Alles is klaar nu voor het carnavalsweekend in Hasselt. Pastoor Mathijs kwam vrijdagavond nog de nieuwe carnavalswagens ‘dopen’ in de loods in Tuilt. Naar jaarlijkse traditie gebeurt dat met doopwater met een flinke geut Hasseltse jenever.

Priester Mathijs liet zich trouwens volledig gaan in het ritueel. Omdat de stad sinds dit jaar ook een nieuwe burgemeester én een nieuwe schepen van Feestelijkheden heeft, vond hij dat ook die gedoopt moesten worden. Zo kwam het dat Steven Vandeput (N-VA) en schepen Habib El Ouakili (Rood-Groen) met een nat pak naar huis gingen. “De weersvoorspellingen zijn goed”, lacht Prins Carnaval Raf de Eerste. “Het ziet er dus naar uit dat we een fantastisch weekend tegemoet gaan. Ik nodig heel Hasselt en omgeving uit om met ons mee te komen vieren.” 

Zaterdag 30 maart trekt vanaf 15 uur de clownenstoet door het centrum van Hasselt. Zondag 31 maart om 14.11 uur vertrekt de 72ste grote carnavalstoet van Hasselt. Het volledige programma vind je op www.hasseltcarnaval.be

Doop van de carnavalwagens.
Benoit De Freine Doop van de carnavalwagens.
Doop van de carnavalwagens.
Benoit De Freine Doop van de carnavalwagens.