Vernieuwd De Tunnel geeft thuisloze jongeren houvast

Bewoner Cheyenne Hannoff (in blauw T-shirt) en enkele begeleiders in het centrum.
Foto Borgerhoff Bewoner Cheyenne Hannoff (in blauw T-shirt) en enkele begeleiders in het centrum.
Centrum De Tunnel opende gisteren zijn vernieuwde kamers voor de opvang van jongvolwassenen. Bewoners en vrijwilligers van Rotary staken samen de handen uit de mouwen om de renovatie mogelijk te maken.

De Tunnel biedt als enige centrum in Limburg opvang aan jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar. "De wachtlijst is daardoor lang. Momenteel vangen we in onze leefgroep zo'n 11 mensen op. Allemaal met verschillende achtergronden maar met één doel: op eigen benen leren staan in de maatschappij", zegt Karen Claes van De Tunnel. Toch konden de kamers van de bewoners beter en dus trok Claes met haar vraag naar Rotary Hasselt. Daar waren ze meteen enthousiast om te sponsoren én mee te helpen klussen.


"Het was voor ons meer dan het spreekwoordelijke afkopen van een goed zieltje", zegt Guy Storms van Rotary Hasselt. "Daarom dat we een week lang, samen met de bewoners, mee de handen uit de mouwen hebben gestoken. Uiteindelijk is het gelukt om acht kamers én de badkamer in het nieuw te zetten. We zijn heel fier op het resultaat maar hebben er zelf ook flink wat uit geleerd. Tijdens de werken zaten we vaak mee aan tafel en als je dan al die pakkende verhalen van de bewoners hoort..." De renovatie gaf de bewoners ook een boost aan hun zelfvertrouwen. Eén van hen is Cheyenne Hannoff (19). "Voor het eerst in mijn leven heb ik muren geplamuurd. Best leuk", lacht ze. De tiener verblijft al een goed half jaar in het centrum maar kijkt er naar uit om op eigen benen te staan. "Ik had het moeilijk thuis maar nu is het contact weer beter. Ondertussen zit ik hier in fase 4 van de 5, wat betekent dat ik al meer vrijheid heb en binnenkort mijn vleugels mag uitslaan. Daar kijk ik hard naar uit."


(DMH)