Veerle Schuyten (Open Vld) haalt slag thuis in Hasselt: “Uitgescholden voor bourgeoistrut, maar de hakkenstrook ligt er”

Geen gebroken hakken meer voor de Hasseltse dames
RV Geen gebroken hakken meer voor de Hasseltse dames
Met de glimlach van een overwinnaar loopt Veerle Schuyten (Open Vld) in stiletto’s met de nodige Hasseltse flair over de vernieuwde Kapelstraat. “Missie geslaagd! Het stadsbestuur heeft werk gemaakt van het verbeteren van de toegankelijkheid van de Hasseltse binnenstad: van rolstoel tot hoge hak.” Gisteren opende het stadsbestuur officieel de heraangelegde Kapelstraat... met opgevulde voegen.
Een triomfantelijke Veerle op stiletto's
RV Een triomfantelijke Veerle op stiletto's

“Hasselt is toch een modestad? Leg hakkenstroken aan in de binnenstad van Hasselt”, zei Schuyten in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen. Ze postte er ook een opmerkelijk filmpje mét een demonstratie bij op Facebook. “Ik voel me net een eend als ik op deze manier door de stad moet wandelen”, vertelde ze, terwijl ze hooggehakt over de kasseistroken aan het Jenevermuseum balanceerde. “Dat was mijn programmapunt dat ik als verkiezingskandidate vanop de vierde plaats van de lokale Open Vld-lijst, tijdens de campagne in augustus vorig jaar, in de kijker wou zetten”, vertelt Schuyten.  “Nou, dat is gelukt. Het filmpje haalde 65.000 views en honderden reacties. Ik werd uitgescholden voor bourgeoistrut en meer van dat fraais. Dat het filmpje wat teweeg zou brengen, had ik wel gedacht, maar dit... Enfin, doel bereikt en blij dat onze schepen Laurence Libert zo’n goed werk levert! En het was toch maar een van de zes markantste campagnefilmpjes van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen”, zegt ze er fijntjes bij.

Veerle met een gebroken hak in augustus vorig jaar
RV Veerle met een gebroken hak in augustus vorig jaar1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Brouns

    Moet kunnen maar gelieve dan ook eens te doen aan fietspaden en die achterlijk betonplaten