Vader (35) van drie kinderen verongelukt: "Hij kocht motor pas drie weken geleden."

Wim Van Calster vorige week met zijn motor die hij drie weken geleden kocht.
Bollen Wim Van Calster vorige week met zijn motor die hij drie weken geleden kocht.
Aan de Boudewijnlaan in Hasselt is dinsdagmorgen een 35-jarige motorrijder uit Diest om het leven gekomen. Vermoedelijk merkte de man een rotonde te laat op, en knalde hij zo op de vangrails. Voor slachtoffer Wim Van Calster (35) kon geen hulp meer baten. De jonge vader laat drie kinderen na. Zijn vriendin die achterop zat, liep zware verwondingen op.

Het ongeval gebeurde rond 2.45 uur net aan de rotonde met de Voortstraat. "Hij had nog zin om eens een toertje te maken," vertelt zijn neef, die dinsdagochtend op de hoogte gebracht werd van het droevige nieuws. "Voor Wim stond op motorrijden geen uur. Midden in de nacht even een toertje maken? Dat was voor hem de normaalste zaak. Zijn vriendin Beata Maja Goszczyńska zat achterop. Ze zijn richting Hasselt gereden, en daar is het fout gelopen. We vermoeden dat hij de rotonde niet gezien heeft. Op die plaats was blijkbaar ook weinig verlichting."

Open beenbreuk

Het slachtoffer knalde op de vangrails, die op het middenplein van de rotonde stonden.  De klap was zo hevig dat zijn motor werd weggeslingerd. Getuigen die de slag gehoord hadden, sloegen meteen alarm bij de hulpdiensten. Zowel een mugteam als twee ambulances snelden naar de Boudewijnlaan. Maar voor bestuurder Wim Van Calster kwam die hulp te laat. Hij bezweek ter plaatse aan de opgelopen verwondingen. Zijn vriendin Beata Maja Goszczyńska is met een ernstige open beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. "Zij is gelukkig niet in levensgevaar," vertelt haar familie.

De familie van Wim blijft intussen aangeslagen achter. "Hij is op zijn minst een uniek man te noemen," zo treurt zijn neef. "De papa van twee zonen (14 en 6 jaar) en een dochter (10) was nog maar recent gescheiden. Zijn kinderen verbleven om de week bij hem. Vanmorgen waren ze net bij de moeder." 

Gevechtssport

Wim is geboren en getogen in Diest. Van kleins af aan deed hij daar aan motorcross. "Toch had hij sinds enkele jaren een andere sportmicrobe te pakken: Muay Thai, een bijzondere Thaise gevechtssport. Wim leefde daar voor. Ieder jaar trok hij zelfs naar Thailand om zich bij te scholen. Intussen was hij zelf een lesgever in Muay Thai geworden. Drie weken geleden deed hij dan ook zijn crossmachines van de hand, en schafte hij zich deze zwaardere baanmotor aan. Afgelopen nacht werd hem dat helaas fataal. We zullen Wim ongelofelijk hard missen, en velen met ons."

De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad sloot dinsdagmorgen de rotonde af tijdens de vaststellingen. Net voor de ochtendspits werd de omgeving opnieuw vrij gegeven.

De motor belandde in de vangrails midden op de rotonde aan de Boudewijnlaan in Hasselt.
Toon Royackers De motor belandde in de vangrails midden op de rotonde aan de Boudewijnlaan in Hasselt.26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nick Janssens

  Veel sterkte aan familie en vrienden,hij was 10 jaar mijn trainer.gaat je goed hhierboven vriend

 • Kitty Vandepoel

  Nico lietaert nee die waren bij hun mama ze waren gescheiden

 • Ivo Torfs

  @erik vanhove, niet altijd het slechtste denken, mijn vrouw en ik deden dat ook twintig jaar geleden, in de eerste plaats om minder verkeer te hebben en ik hield me altijd aan de verkeersregels. Vele motards willen genieten, niet vliegen. Rip best man.

 • Jo Armando

  Zeer erg zo jong ppppfffff

 • Petra Rentiens

  RIP wim gaat je goed daarboven ze zullen je erg gaan missen familie en vrienden