Uiterst zeldzaam: merrie zet tweeling op de wereld in manege Het Woutershof

De tweeling veulentjes (Tequila en Tiago) in manege Woutershof.
Karolien Coenen De tweeling veulentjes (Tequila en Tiago) in manege Woutershof.
Uiterst zeldzaam: in manege Woutershof in Schimpen (Hasselt) is springpaard Navada van Arwen Raus bevallen van een gezonde tweeling. Veulentjes Tequila en Tiago stellen het een maand na de geboorte bijzonder goed.

“Het is de eerste keer dat er in deze manege een tweeling geboren wordt", vertelt Christophe Wouters, eigenaar van de manege. “Als op voorhand geweten is dat de moeder drachtig is van een tweeling, wordt er normaal één embryo verwijderd om het andere veulen de allerbeste kansen te geven om gezond ter wereld te komen.”

We wisten zelfs niet dat Navada zwanger was van een tweeling. We dachten gewoon dat ze ‘megadik’ was van haar zwangerschap

Christophe Wouters

“In dit geval wisten we zelfs niet dat Navada zwanger was van een tweeling. We dachten gewoon dat ze ‘megadik’ was van haar zwangerschap. Maar gelukkig kwamen er toch twee gezonde veulens ter wereld. Een ervan was in het begin nog wat zwak. Omdat de eerste uren en dagen cruciaal zijn, werd het regelmatig met de hand gevoed, maar wel steeds met melk die afgetapt werd van de moeder. Vandaag gaat moeder Navada met haar veulentjes  elke dag al even op de wei piepen. Verder staan ze met z’n drietjes samen in één grote stal, maar wel steeds apart van andere paarden, zodat de veulens in alle rust en veiligheid kunnen groeien”, aldus Wouters.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.