Uiterst zeldzaam: merrie zet tweeling op de wereld in manege Het Woutershof

De tweeling veulentjes (Tequila en Tiago) in manege Woutershof.
Karolien Coenen De tweeling veulentjes (Tequila en Tiago) in manege Woutershof.
Uiterst zeldzaam: in manege Woutershof in Schimpen (Hasselt) is springpaard Navada van Arwen Raus bevallen van een gezonde tweeling. Veulentjes Tequila en Tiago stellen het een maand na de geboorte bijzonder goed.

“Het is de eerste keer dat er in deze manege een tweeling geboren wordt", vertelt Christophe Wouters, eigenaar van de manege. “Als op voorhand geweten is dat de moeder drachtig is van een tweeling, wordt er normaal één embryo verwijderd om het andere veulen de allerbeste kansen te geven om gezond ter wereld te komen.”

We wisten zelfs niet dat Navada zwanger was van een tweeling. We dachten gewoon dat ze ‘megadik’ was van haar zwangerschap

Christophe Wouters

“In dit geval wisten we zelfs niet dat Navada zwanger was van een tweeling. We dachten gewoon dat ze ‘megadik’ was van haar zwangerschap. Maar gelukkig kwamen er toch twee gezonde veulens ter wereld. Een ervan was in het begin nog wat zwak. Omdat de eerste uren en dagen cruciaal zijn, werd het regelmatig met de hand gevoed, maar wel steeds met melk die afgetapt werd van de moeder. Vandaag gaat moeder Navada met haar veulentjes  elke dag al even op de wei piepen. Verder staan ze met z’n drietjes samen in één grote stal, maar wel steeds apart van andere paarden, zodat de veulens in alle rust en veiligheid kunnen groeien”, aldus Wouters.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • SABINE TAVERNIER

  Jan en Marie-Claire zijn van tzelfde gedacht als ik !! Het is een heugelijke gebeurtenis maar om de veiligheid van hen 3 te garanderen is het best is om erover te zwijgen, erg maar nodig in de huidige maatschappij... Ik word er triest van.

 • marie-claire de bosscher

  inderaad Jan Van Gent, ik dacht net hetzelfde.... in deze zieke wereld doet men er beter aan om te zwijgen dan zijn vreugde te delen met de wereld.

 • Jan Van Gent

  Of het verstandig is om het in de media te brengen met al de artikels van paarden die slachtoffer worden van dierenbeulen . Zo lok je het crapuul er naartoe.... Hopelijk niet maar de dag van vandaag zou ik het toch liever stil gehouden hebben en geen adres (Naam Manege ) bij hebben gezet

 • Tinneke Rose

  Oh hoe mooi en schattig. Veel succes met de tweeling!

 • Mady Vermeulen

  Van dit nieuws wordt een mens warm. Ik krijg er alleszins een geluksgevoel van. Die merrie zal afgezien hebben van zoveel drukte in haar buik, maar gelukkig zijn haar veulens op hun pootjes terecht gekomen. Letterlijk en figuurlijk. Geweldig!