Twintiger stopt vuurwerk in jurk: slachtoffer krijgt 7.000 euro

Een 25-jarige jongeman uit Hannuit moet een 39-jarige vrouw uit Heist-op-den-Berg bijna 7.000 euro schadevergoeding betalen na een incident in de Hasseltse dancing Versuz. Zij liep zware brandwonden op nadat hij een vuurwerkstok in haar kleedje gestoken had.

De twintiger verklaarde tijdens zijn proces dat hij die bewuste nacht in augustus 2014 stomdronken was. "Ik herinner me dan ook niets van de feiten", klonk het. Maar dat liet het slachtoffer niet zomaar passeren. "Dus als je zat bent, is zoiets ok?"

Zenuwen verbrand

De jongeman had die avond een vuurwerkstok afgenomen van een groepje feestvierders, die dat zelf bij een fles sterke drank gekregen hadden. De twintiger stak de brandende stok vervolgens in het kleedje van het slachtoffer. "Samen met een vriendin kon ze haar jurk opschudden, waardoor het vuurwerk uiteindelijk naar beneden viel", vertelde haar advocate. "Gelukkig vatte haar kledij geen vuur, anders was het erger afgelopen." Al waren de gevolgen niet min: verbande zenuwen. "Haar vakantie in Kreta is zo in het water gevallen. Ze kon drie maanden lang geen beha dragen en heeft blijvende esthetische schade. Ze kan nog altijd niet zonnebaden."

Getuigen

Volgens de verdediging was het niet honderd procent zeker dat de twintiger de dader was. "Er waren geen objectieve getuigen en op de camerabeelden is het incident niet te zien", klonk het. De rechter verwees echter naar getuigen die de jongeman gedetailleerd konden beschrijven.


Er werd wel rekening gehouden met zijn blanco strafblad. De twintiger moet zijn slachtoffer 6.769 euro schadevergoeding betalen en draait ook op voor toekomstige plastische ingrepen. Daar komt ook een celstraf van zes maanden met uitstel bij.


(ERS)