Tweedezitters op wandel met alpaca’s: “ik denk dat ik nu wel geslaagd ben”

Mine Dalemans
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een beetje Andes in het Hasseltse Kapermolenpark dinsdagnamiddag. Daar waren verschillende alpaca’s op wandel, samen met de studenten van de PXL die zich momenteel door de tweede zit worstelen. Mutualiteit de Voorzorg wil hen met de wandeling de nodige rust bieden, om met frisse moed te blokken in deze bloedwarme augustusdagen.

Heel wat studenten kwamen dinsdag opdagen voor de wandeling. “Alpaca’s zijn intelligent en hebben iets mysterieus en rustgevend,” vindt federaal secretaris Tony Coonen van de Voorzorg. “Door hun grote donkere ogen zien ze er vriendelijk uit en ze hebben ze een hoog aaibaarheidsgehalte. Ze maken bovendien een neuriënd en zacht geluid, wat erg rustgevend en ontspannend werkt. Eigenlijk zijn ze daarmee een soort therapeuten. Ideaal alleszins om het hoofd weer even leeg te maken.”

Mine Dalemans

Dat laatste kwam student Jens Meervis van de afdeling IT van de PXL dan ook doen. “Twee herexamens zijn al achter de rug. Ze zijn toch redelijk goed verlopen. Morgen heb ik nog de ergste: het vak web advanced, websites bouwen voor gevorderden. Of ik er nu helemaal klaar voor ben? Goh, je wordt inderdaad wel héél erg rustig van die leuke beesten, en ik moet toch nog wat blokken. Maar ik kan er nu wel weer tegen. Het gaat wel lukken nu.” Ook Brandon Appermans van de afdeling IT kwam even zijn zinnen verzetten. “Eigenlijk zit het er voor mij juist op. Ik heb dinsdag net mijn laatste vak gedaan. Het was best moeilijk, maar het vooruitzicht om nog even te kunnen wandelen met deze diertjes hielp wel. Deze wandeling was wel geslaagd, en ik denk mijn examen ook wel.” 

Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine DalemansReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.