Tornado Chalkidiki: alle 29 Limburgse Tui-reizigers in veiligheid

 De ravage in Nea Plagia, Chalkidiki.
EPA De ravage in Nea Plagia, Chalkidiki.
Bij de tornado die woensdagavond over het Griekse Chalkidiki heeft geraasd en behoorlijke schade heeft aangericht, is elke TUI-reiziger in veiligheid en zonder enig letsel. “Onder de reizigers bevonden zich minstens 29 Limburgers”, zegt woordvoerder Piet Demeyere van TUI.

In het Griekse Chalkidiki zijn in de nacht van woensdag op donderdag zes buitenlandse toeristen omgekomen toen een tornado tijdens een hevige storm door de noordelijke regio trok. Maar alle Tui-reizigers, onder hen minstens 29 Limburgers, zijn in veiligheid”, vertelt woordvoerder Piet Demeyere. “Het grootste probleem bij de hotels was de elektriciteitsvoorziening nadien. Bij een rondvraag heeft TUI de meeste hotels kunnen bereiken en tot op heden geven alle hotels de geruststellende informatie dat de watervoorziening en de elektriciteit opnieuw normaal werken. Geen enkel hotel rapporteert grote schade en nergens hebben ze gasten moeten evacueren. TUI volgt de situatie nauwgezet op en heeft de reizigers gevraagd om de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen”, vertelt Demeyere.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.