Tien jaar oude verdwijningszaak opgelost na dregactie in kanaal van Hasselt

Vanmiddag werd de auto met het lichaam uit het Albertkanaal gehaald in Hasselt
RTZ Vanmiddag werd de auto met het lichaam uit het Albertkanaal gehaald in Hasselt
Dankzij een dregactie aan het Albertkanaal in Hasselt is donderdagnamiddag een tien jaar oude verdwijningszaak opgehelderd. Met een sonarboot werd rond de middag een auto gedetecteerd in het water. In de wagen bevond zich nog steeds het lichaam van de vermiste Elly H. uit Zonhoven. Zij werd in 2009 voor het laatst gezien.

Na de vondst werd het jaagpad meteen afgezet. Het parket kwam met een aantal deskundigen ter plaatse. Een wetsdokter onderzocht intussen het gevonden lichaam. “We kunnen inderdaad bevestigen dat we met de actie vandaag een verdwijning hebben kunnen ophelderen”, bevestigt Pieter Strauven van het Parket Limburg. “Het gaat om de verdwijningszaak van de Zonhovense Elly H. uit 2009. Onze diensten hebben inmiddels de familie op de hoogte kunnen brengen. Uiterlijk zijn er geen sporen van geweld terug te vinden. Wat er precies gebeurd is, wordt verder onderzocht.”

Sinds deze week zijn de Civiele Bescherming, politie en parket het Albertkanaal in Limburg aan het uitkammen. Met sonarboten wordt gezocht naar autowrakken in het water. Daardoor werden inmiddels al verschillende wrakken bovengehaald van gestolen wagens. Met de actie willen de speurders vooral oude misdaaddossiers en verdwijningen kunnen oplossen. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri De clercq

  Ipv om de 2j kanalen af te zoeken,, neen da kost veel te veel zeker. Zou permanent een sonar boot moeten varen over alle waters die België rijk is. 10j een familie ongerust gewacht degoutant !

 • Francis Beels

  Mijnheer Vandeputte, zo je tien jaar behoeft om een verdwijningszaak op te lossen dan ben je inderdaad naar jouw mening zéér competent, nietwaar? Ik heb slechts kennis van een gegeven: de recherchediensten van België zijn van de lamentabelste der wereld. Punt uit.

 • Ulrik De Man

  Van Eersel Guy : Stel uw maar vlug kandidaat zou ik zeggen als het toch allemaal zo eenvoudig is want dan ben jij waarschijnlijk de geknipte persoon om dat allemaal op te lossen samen met Geens Rik

 • Ulrik De Man

  Geens Rik : Als jij het blijkbaar allemaal beter kunt dan vraag ik mij af hoe het komt dat jij daar al geen jaren werkt ?

 • Patrick Vandeputte

  Die negatieve reacties bewijzen dat de schrijvers ervan van weinig op de hoogte zijn. Rik Geens, je weet niet eens hoe goed de Cel Verdwijningen functioneert. Iets waarvoor ze van over heel de wereld erkenning krijgen.