Thomas Roijakkers (Limburg United): "De intensiteit moet hoger"

Thomas Roijakkers.
BELGA Thomas Roijakkers.

Basketbal

Na een spetterende eerste helft dacht iedereen dat Limburg United de Franse tweedeklasser Lille zou oppeuzelen. Te veel slordigheden lieten de Fransen toe aan te klampen, al kwam de zege van United wel nooit echt in gevaar. De Nederlandse assistent-coach Thomas Roijakkers uit Neerpelt was niet helemaal tevreden.


"De wedstrijden tegen de Duitse teams waren van een ander niveau. Toch hebben we tegen Lille weer enkele dingen opgestoken. Goede zaken in een schitterende eerste helft, mindere na de rust. De spelers hebben bij het binnen gaan naar de kleedkamer te veel naar het scorebord gekeken. De intensiteit moet hoger en de focus moeten we langer kunnen aanhouden. Als je de rust ingaat met 24 punten voorsprong moet je die tweede helft controleren. Maandagnamiddag op training hebben we stof om over na te kaarten. Jonas Delalieux (kuit) zal nog niet meetrainen."


En bevalt United je ?


"Ik heb het hier naar mijn zin. Ik doe de wedstrijdvoorbereiding, sta in voor de video-analyse en de tegenstander ontleden is een kolfje naar mijn hand. Anders zou Ronnie Mc Collum te veel werk hebben (lacht)." (GGT)