Studentenraad UHasselt en Ferm bundelen hun krachten: “Allereerste kookworkshop op de campus”

Leren koken aan de unief met de dames van Ferm.
Karolien Coenen Leren koken aan de unief met de dames van Ferm.
Studenten vliegen stilaan weg van hotel mama. Een wereld van vrijheid breekt open, maar ook een wereld met nog veel open vragen, mogelijke valkuilen en andere hinderpalen. “Wie op eigen benen staat, moet zelf zorgen voor wat er dagelijks op de tafel komt en we merken toch dat zelf koken nog een stevige drempel blijkt te zijn voor vele studenten”, zegt Lisa Colinet, voorzitter StuRa UHasselt

“Daarom begonnen we met kookworkshops om zelf lekkere, simpele gerechten die ook gezond en trendy zijn, te leren klaarmaken”, zegt Lisa Colinet. “Met de hulp en de ervaring van Ferm, de uitgever van bestseller Ons Kookboek, lukte dit al van de eerste keer bijzonder goed. “Het aanbod van Ferm sluit echt aan bij wat wij als studenten nodig hebben en dat is gezonde én betaalbare alternatieven leren klaarmaken voor de Aiki Noodles, frietjes en pizza’s.”

Belastingbrief

Niet alleen de kookworkshops krijgen een vervolg. Ferm biedt, op vraag van de studenten, ook nog andere praktische workshops aan. “Onze studenten weten niet altijd goed hoe ze moeten beginnen aan een belastingbrief, een huis of appartement huren of kopen en nog een heleboel andere zaken die meestal ‘ouders wel regelen’”, gaat Colinet verder. “Ook rond deze thema’s kunnen studenten binnenkort workshops van Ferm volgen op de campus.”

Leren koken aan de unief.
Karolien Coenen Leren koken aan de unief.