Straatracers met jonge kinderen aan boord scheuren met 190km/uur over de N80

Bollen
Twee straatracers betrapt die zondagavond met 190km/uur over de N80 expressweg scheurden vanuit Hasselt naar Sint-Truiden, zijn betrapt. In beide wagens zaten ook passagiers, onder wie twee jonge kinderen.

Een patrouille merkte de laagvliegers omstreeks half acht op. Meteen werd een achtervolging ingezet. Op de expressweg mag lokaal 120 per uur gereden worden, maar beide bestuurders zaten daar dus ver over. Na een korte achtervolging werden de twee voertuigen uit het verkeer gehaald. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op voor onaangepast rijgedrag. De rijbewijzen van de chauffeurs, mannen van 27 en 28 jaar uit Zoutleeuw, werden ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Collier

  Rijbewijzen intrekken ok,maar men moet ook de wagens in beslag nemen.

 • CHRIS DE BRUYN

  Met wat zijn die bezig ? Dan moet ge maar profesioneel racer worden !

 • paul stockmans

  Beide auto's in de schredder en herleiden tot 1 m³ , dan kunnen ze het in hun voortuin zetten

 • Ivan Willems

  28 jaar en nog geen verstand? ??? Om nog niet te spreken van de kinderen op de achterbank. Auto's verbeurd verklaren en € 5000 boete. Punt uit.

 • BAUDOUIN HUYSVELD

  Voor 14 dagen rijbewijzen in getrokken, veel te weinig, zal zeker 3 maanden duren voordat ze op de politierechtbank moeten verschijnen. Rijbewijzen intrekken tot de rechtbank een vonnis uitspreekt