Stomdronken agressieveling terroriseert vrouw

Een halve fles gin per dag dronk een 35-jarige Hasselaar. Samen met speedgebruik wordt dit als de grootste oorzaak beschouwd van zijn agressieprobleem. Volgens de burgerlijke partij, de ex-vrouw van de man, leidde dat zelfs tot een verkrachting, maar die wordt door beklaagde betwist. De man riskeert drie jaar cel, een boete van 600 euro en een schadevergoeding van 4.500 euro.

De zaak werd - tot onbegrip van alle partijen - behandeld in snelrecht. Volgens de burgerlijke partij heeft het parket zeer alert gereageerd. "Er kwam na het laatste feit meteen een huisverbod van tien dagen voor de man, dat later verlengd werd", aldus de raadsman van het slachtoffer. "De feiten waren al gaande sinds 2014", vervolgde de procureur. "Bij een eerste ruzie in januari 2014 belden de buren voor een familiale twist. Het slachtoffer had verwondingen aan haar armen en was naar de buren gevlucht. Ook aan het hoofd en de borst toonde ze verwondingen. Volgens de vrouw waren de slagen al langer bezig."


Alcohol werd naarmate 2016 vorderde, steeds meer een probleem. De beklaagde dronk gin alsof het water was en gebruikte speed. Op 6 november dit jaar liep het helemaal verkeerd. "De man was stomdronken en wou seks met zijn partner. Die ging bij haar dochter liggen en de man maakte daar een filmpje van en plaatste dit op Facebook. Zelf ontkent hij dit. Uiteindelijk kwam het na dreigementen van de man toch tot seksuele betrekkingen en uitte de man achteraf zelfs liefdesverklaringen", ging de procureur verder.


Volgens de beklaagde had de vrouw niet uitdrukkelijk neen gezegd. "De man maakte alles klaar om er een gezellige avond van te maken. Er waren uiteindelijk seksuele betrekkingen, maar het is niet duidelijk welke. Mijn cliënt is geen leegloper, ik vraag de vrijspraak voor de verkrachting en in hoofdorde een werkstraf", verklaarde raadsman Donné. Als alternatief kon hij zich mogelijk ook wel vinden in een straf met probatievoorwaarden. "Speed hoort niet thuis op de tafel in een woning van een gezin waar een vijfjarig kind woont", besloot de rechter. Vonnis op 3 januari. (BVDH)