Stad gaat klinkers Ridderstraat vervangen door beton

RV
Het wegdek van de Ridderstraat verkeert op enkele plaatsen in slechte staat en daarom worden er vanaf maandag 9 september herstellingswerken uitgevoerd.

“De Ridderstraat bestaat uit klinkerverharding. Die krijgt het, vooral aan de inrit en uitrit van de straat, hard te verduren door de draaibewegingen van het autoverkeer en transporten. Hierdoor liggen verschillende klinkers los”, weet schepen van Openbare Werken Laurence Libert. “Daarom gaan we de in- en uitrit vanaf volgende week vervangen door beton en ook in de straat zelf voeren we plaatselijk herstellingswerken uit.” 

De werken zullen drie weken duren. Gedurende deze periode is er geen verkeer mogelijk in de straat. “Maar we gebruiken snelbeton om de werken te bespoedigen”, gaat Libert verder. “Maar ook dat heeft enkele dagen nodig om voldoende uit te harden. Fietsers en voetgangers kunnen wel altijd passeren. Eerst vernieuwen we de inrit van de straat. Plaatselijk verkeer kan dan de straat in en uit aan de Ridder Portmansstraat. Eens de nieuwe inrit voldoende uitgehard is, vernieuwen we de uitrit. Plaatselijk verkeer kan de Ridderstraat inrijden via het Leopoldplein en verlaten richting de Cellebroedersstraat, die tijdens de werken tijdelijk van richting verandert.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.