Speel 'De Dag' na in nieuw virtual reality-park

In de VR-beleving van 'De Dag' moet je met je team een bank binnendringen om slachtoffers van een gijzeling te bevrijden.
The Park In de VR-beleving van 'De Dag' moet je met je team een bank binnendringen om slachtoffers van een gijzeling te bevrijden.
Na Antwerpen en Gent krijgt nu ook Hasselt een eigen 'VR-venue'. Bezoekers kunnen zich in 'The Park' vanaf dinsdag onderdompelen in een complete virtual reality-ervaring.

Gewapend met een VR-bril en een rugzak met sensoren wandel je als speler het decor binnen en kom je terecht in levensechte situaties. Begin dit jaar nog lanceerde Telenet samen met The Park een ultieme VR-beleving van de succesvolle reeks 'De Dag'. In deze VR-beleving vormen de deelnemers een trainingsteam van de speciale eenheid. Ze worden opgeroepen voor een gijzeling en moeten een bank binnendringen om de slachtoffers te bevrijden. Het is een combinatie van actie en puzzelwerk. Enerzijds moet je de confrontatie aangaan met zwaarbewapende gijzelnemers. Anderzijds krijg je ook een aantal raadsels voorgeschoteld waarbij je de oplossing enkel kan vinden door doordacht samen te werken met je teamgenoten.

Met een derde VR-venue in een jaar tijd is virtual reality duidelijk hot. Belevingscentrum Park H kreeg eind vorig jaar een grondige make-over en op deze locatie wordt nu het innovatieve park geopend. "Deze vorm van entertainment is zeer complementair met de concerten, evenementen, beurzen en activiteiten die plaatsvinden op de andere Park H-locaties als Ethias Arena en Theater, Versuz en Plopsaland indoor", zegt CEO van Park H Jan Van Esbroeck enthousiast. "Het is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Park H als de trekpleister voor alle vormen van entertainment in Limburg." 

Hasselt is de derde stad in een dik half jaar tijd die een dergelijke 'venue' mag openen. The Park zal open zijn van 13 tot 22 uur op weekdagen en van 10 tot 22 uur in het weekend. Voor groepen vanaf 15 personen zijn de openingsuren flexibel. Meer info via events@theparkplayground.com. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.