Schooljaar gestart met picknick, optredens en... files

Boven en onder: Aan de Limburgse Zorgacademie in Genk werd het academiejaar ingezet met een picknick.
Foto Dalemans Boven en onder: Aan de Limburgse Zorgacademie in Genk werd het academiejaar ingezet met een picknick.
Het academiejaar is gisteren weer volop op gang getrapt en dat hebben de studenten geweten. Hogeschool UCCL en PXL verrasten de jongeren met allerhande optredens en de Limburgse Zorgacademie verwende haar studenten met een picknick. Maar vooral in Hasselt moesten de studenten nog fileleed trotseren voor ze daarvan konden genieten.

Om 8 uur was het nog opvallend oké rondom de campus Elfde Linie in Hasselt maar nog geen half uur later, was daar al flink verandering in gekomen. Zo moest je een hele tijd op de Grote Ring aanschuiven voordat je in de buurt van de PXL kwam. Niet alle studenten konden daar erg mee lachen. "40 minuten van Alken tot Hasselt: ik vind dat niet meer normaal. Meteen al te laat in de les", foetert PXL-student Sander. Directeur Ben Lambrechts relativeert. "Zelf brengen we 8.000 studenten op de been, om te zwijgen van de collega's in de buurt. Al bij al valt dat dus mee. We hebben heel wat maatregelen getroffen om het verkeer vlot te houden en zodra de kermis achter de rug is, komt dat wel goed." Eenmaal ze waren aangekomen, konden de studenten wel genieten van een dj-set en optredens van onder meer vuurspuwers.


Aan de Limburgse Zorgacademie Liza in Genk werd het academiejaar gestart met een picknick. De studenten konden er op de groene taluds genieten van lekkere hapjes en drankjes, heel wat zelfgemaakt. Kristy Vanlaer (46), ex-Fordarbeidster die aan haar tweede jaar verpleegkunde begint, nipte gisterenochtend aan een glaasje cava. "Zo'n picknick is ideaal om in een ongedwongen sfeer je klasgenoten terug te zien", klinkt het. (LXB/DMH)

Mine Dalemans