Scheepvaartkaai, Boksbeemdenstraat en Het Sas vanaf dinsdag 27 augustus afgesloten

Op deze kaart zie je waar de werken plaatsvinden.
Stad Hasselt Op deze kaart zie je waar de werken plaatsvinden.
De stad Hasselt legt momenteel een nieuwe weg aan die de Trichterheideweg ter hoogte van het Fluvius-gebouw rechtstreeks verbindt met de sluis. Zo zal het verkeer dat via Godsheide-centrum van de Genkersteenweg richting de Universiteitslaan of omgekeerd rijdt, om de dorpskern heen geleid worden.

“Afgelopen zomer werd die toekomstige weg, via de aanleg van een nieuwe rotonde, verbonden met de Trichterheideweg”, vertelt schepen van Openbare Werken Laurence Libert. “Met de aanleg van een nieuw kruispunt maken we nu ook de aansluiting met Boksbeemdenstraat en Het Sas. De werken gaan van start op dinsdag 27 augustus. Hiervoor breken we de bestaande rotonde op ter hoogte van de sluis. Zowel de Scheepvaartkaai, Boksbeemdenstraat als Het Sas sluiten we plaatselijk af voor alle verkeer. Eind oktober is het nieuwe kruispunt klaar en kan het verkeer uit de Boksbeemdenstraat en Godsheide-Malpertuus opnieuw over de sluis.”

Definitieve afsluiting

Het afsluiten van de Scheepvaartkaai ter hoogte van het nieuw aan te leggen kruispunt is echter definitief, benadrukt schepen van Mobiliteit Marc Schepers. “Dit is nodig om de nieuwe fietsbrug die de Provincie Limburg langs de sluis gaat bouwen aan te takken op de fietssnelweg F72 (de Albertkanaalroute die Ham met Riemst verbindt over een afstand van 62 kilometer) die langs de Boksbeemdenstraat loopt. Maar ook om de fietsbrug te verbinden met het fietspad dat we langs onze nieuwe weg aanleggen. Op die manier creëren we een veilige en comfortabele nieuwe fietsverbinding tussen de Universiteitslaan en het noorden van Hasselt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.