Restaurant laat klanten zelf menu samenstellen

Zaakvoerder Johan Convents en chef Evert Maris.
Foto Borgerhoff Zaakvoerder Johan Convents en chef Evert Maris.
'Huis van de Smaak', een restaurant/delicatessenzaak in Kermt, pakt voor het zomermenu uit met een originele actie: klanten kunnen mee bepalen welke gerechten op de kaart komen.

Die menukaart zal een zevental gerechten tellen. "We geven onze klanten dus voor één keer letterlijk carte blanche", zegt zaakvoerder Johan Convents. "Zij kunnen nog tot eind mei hun suggesties voor zomerklassiekers voorstellen via Facebook, e-mail, of in het restaurant zelf. We gaan die resultaten bundelen, waarna we met de populairste gerechten aan de slag gaan en er onze eigen toets aan geven."


Een win-win voor klanten en zaak, meent Convents. "Door de kaart beperkt te houden, kunnen we de versheid van onze producten garanderen, en puilt onze diepvries niet uit. Door er toch nog onze eigen draai aan te geven, kunnen we bovendien de klant nog altijd verrassen met een gerecht dat net ietsje anders is dan gewoonlijk."

Uitdaging

Chef Evert Maris is alvast niet te bang om de controle een beetje uit handen te geven. "Integendeel: ik zie het net als een uitdaging", zegt hij. Plannen om het concept door te trekken naar andere seizoenen, zijn er voorlopig niet. "We blijven graag creatief, en willen niet telkens in hetzelfde verhaal hervallen", besluit Convents. Meer informatie op www.huisvandesmaak.be. (DMH)