Recepten uit oma's tijd gaan digitaal

Koks Pierre Bijnens en Maria Lenaerts met studenten Sander, Tibeau en Tom.
Mine Dalemans Koks Pierre Bijnens en Maria Lenaerts met studenten Sander, Tibeau en Tom.
Hogeschool PXL sloot gisteren weer voor twee dagen haar deuren tijdens de derde editie van 'PXL breekt uit'. Docenten en leerlingen werken tot vanavond op locatie, dit jaar rond het thema 'het grijze goud' en senioren.

Dat leverde tal van projecten op zoals dat van de studenten toegepaste informatica. Zij gingen met chef Giovani Oosters aan de slag met recepten uit grootmoeders tijd. "De studenten mochten er zich zelf eens aan wagen in onder meer de Hotelschool, waar Giovani Oosters er dan weer zijn eigen moderne draai aan gaf", zegt departementshoofd Francis Vos. "Bedoeling is dat we die recepten nu wel duurzaam ontsluiten voor de toekomst. De studenten zullen ze daarom verwerken in een website maar ook in een virtuele keuken waar je een digitale versie van Giovani en een van de oma's tegenkomt. Op die manier blijven deze recepten ook voor de volgende generatie toegankelijk."