PXL triomfeert opnieuw in regatta

Grote vreugde bij de winnaars van PXL (foto boven), immens verdriet bij de verliezers van UHasselt (foto links).
Borgerhoff Grote vreugde bij de winnaars van PXL (foto boven), immens verdriet bij de verliezers van UHasselt (foto links).
Hogeschool PXL heeft gisteren opnieuw de Studentenregatta op haar naam geschreven. De beker blijft zo nog een jaartje langer aan de Elfde Liniestraat. "Dit went nooit", juicht kapitein Valerie Jenaer.

Het roeiteam van de PXL loste enkele maanden geleden al een indrukwekkend schot voor de boeg met een naaktfoto van het hele team en dat volgden ze gisteren op met opnieuw een klinkende overwinning in de jaarlijkse roeistrijd tegen UCLL en Universiteit Hasselt. "Of ik tevreden ben? Dat je dat moet vragen", hijgt kapitein Valerie Jenaer uit vlak na de overwinning. "Ik had hier niet van durven uitgaan: je mag de tegenstander nooit onderschatten. Maar de trainingen gingen zo goed, de pre-regatta was een succes, de sfeer was top... Dan is dit enkel de kers op de taart. Wat volgend jaar brengt? Ik ga er nog een jaartje bijdoen als kapitein en dan gaan we voor een nieuwe overwinning. Dat spreekt voor zich." (DMH)

Borgerhoff