PXL-studenten organiseren eerste Veganfestival in Limburg

Op zaterdag 4 mei vindt het eerste Veganfestival in Limburg plaats
Wannes Nimmegeers Op zaterdag 4 mei vindt het eerste Veganfestival in Limburg plaats
Limburg krijgt zijn eigen Veganfestival op het Molenpoortplein in Hasselt. Nu zaterdag 4 mei willen drie studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL het cliché rond veganisme doorbreken en laten zien dat een leven zonder dierlijke producten haalbaar is. Er zijn veganistische gerechten en drankjes, vegan producten en live muziek.

Veganisme wint aan populariteit. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om dierlijke producten af te zweren. In andere provinciehoofdsteden Gent, Antwerpen en Brussel waren er al veganfestivals, nu krijgt ook Limburg er eentje. Enkele studenten van Hogeschool PXL organiseren zo'n festival in Hasselt. “Zo moeten Limburgers niet meer zo ver reizen als ze daarin geïnteresseerd zijn”, zegt Kenny Surinx, organisator van het festival. “Wij willen mensen bewust maken van het belang van duurzaam en ecologisch leven”, vult organisator Maude Moors aan.

Lokale bedrijven

Tijdens het festival nemen er verschillende lokale restaurants plaats op het plein, zoals Origino, de Groene Nomade en PXL-Catering. “We vinden het een tof initiatief dat studenten dit evenement organiseren, omdat wij als de catering van de hogeschool ook veganistische gerechten en drank aanbieden. We kijken alvast uit naar het festival,” aldus Rudy Rampelberg, diensthoofd PXL-Catering.

Oxfam staat in voor verschillende soorten vegan drank, zoals wijn, bier, frisdranken en fruitsappen. Colruyt Group Academy houdt er een stand met vegan brownies. EVA vzw is aanwezig met een infostand. Klindr, een vegan shop in Hasselt, verkoopt er zeepjes, douchegel en gsm-hoesjes. Het festival biedt ook live muziek met verschillende bands.

Aandacht voor mens en milieu

Voor de kinderen is er een grimeur aanwezig die maquilleert met vegan make-up. De organisators maken geen gebruik van printmedia in hun reclamecampagne. De inkleding van het festival bestaat uit verschillende plantjes die na afloop teruggaan naar de leverancier. De ligging van het festival maakt het evenement voor iedereen toegankelijk.

Het Veganfestival vindt plaats op zaterdag 4 mei 2019 van 12 tot 19 uur op het Molenpoortplein in Hasselt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.