PXL-studenten Lerarenopleiding ondernemen in New York

De negen studenten van Work-it-easy op bezoek in New-York
RV De negen studenten van Work-it-easy op bezoek in New-York
Negen derdejaarsstudenten van de PXL-Lerarenopleiding Secundair Onderwijs zitten nog tot 17 april in New York. Daar mogen ze op de koffie bij de Belgische consul-generaal en nemen ze deel aan tal van activiteiten voor internationale virtuele ondernemingen of oefenfirma’s.

Work-It-Easy, het leerbedrijf van de PXL-lerarenopleiding Bedrijfsorganisatie neemt deel aan de Youth Business Summit in New York. Het project kadert binnen de interdisciplinaire reis in het derde jaar van de opleiding en het virtueel ondernemen binnen het onderwijsvak Bedrijfsorganisatie.

Work-it-easy

“Work-it-easy is een virtuele onderneming die ergonomisch en design kantoormeubilair verkoopt. Virtueel ondernemen begint met het oprichten van een simulatiebedrijf. De studenten worden ingezet als actieve werknemers die een fictieve goederen- en geldstroom genereren maar wel werken met reële documenten. Ze verwerken bestellingen, maken facturen, organiseren acties en promoties, verzorgen de interne en externe communicatie en doen een boekhouding. Iedere student krijgt na het versturen van een sollicitatiebrief de gepaste functie toegewezen”, zegt PXL-lector Klara Leekens. “Door naar New York te reizen geven we de studenten de kans om een nieuwe doelgroep, internationale oefenfirma’s, aan te spreken om handel met hen te drijven.”

Consul-generaal

De studenten bemannen ook een stand op de New York International Trade Exhibition en drijven handel met virtuele leerbedrijven van over de hele wereld. Niet alleen de taalvaardigheid van de studenten wordt getest maar ook hun vermogen tot samenwerken, creativiteit en zakelijke vaardigheden. Daarnaast staat er heel wat cultuur en een bezoek aan het Belgisch Consulaat gepland.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.