PXL-Research schakelt versnelling hoger met Frank Vols aan boord

Frank Vols aan de Hogeschool PXL
RV Frank Vols aan de Hogeschool PXL
Hogeschool PXL heeft Frank Vols aangetrokken als business developer bij PXL-Research. Frank Vols was onder meer directeur van Unizo Limburg, algemeen directeur van Sofim HR-groep en interim-manager van VDAB Limburg. Hij zet nu mee zijn schouders onder de ambitie van PXL-Research om kennisdeling met het bedrijfsleven, de social profitsector en overheden verder te intensifiëren.

Met tien thematische onderzoeks- en expertisecentra en 205 onderzoekers reikt PXL-Research op vele domeinen concrete oplossingen en toepassingen aan. Zo realiseerde de onderzoeksafdeling van Hogeschool PXL in 2018 niet minder dan 350 samenwerkingsverbanden en heeft ze een sterke reputatie opgebouwd op het vlak van onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. Neem daarbij het ruime netwerk van duizenden stageplaatsen voor PXL-studenten, allemaal contactpunten die interessante samenwerkingsmogelijkheden bieden voor bedrijven, organisaties, onderzoekers, docenten en studenten. “Concreet werkt PXL-Research dus samen met bedrijven en organisaties in de vorm van stages, bachelorproeven, maatwerkonderzoek, bijscholingen, nieuwe trends en ontwikkelingen en innovatie op vele domeinen”, aldus algemeen directeur Ben Lambrechts.

Sterk netwerk

Frank Vols zal als liaison-officer PXL-Research verder versterken en de kennisdeling verder aanjagen. Hij zet zijn expertise en netwerk in om de hogeschool en haar stakeholders te leiden naar win-wins. Frank Vols heeft een ruime ervaring in het bedrijfsleven en met maatschappelijke organisaties. Met een sterk netwerk biedt hij alle potentieel om studenten, onderzoekers en docenten dichter bij bedrijfsleiders en opiniemakers te brengen, met als opzet een onmiddellijke gemeenschappelijke meerwaarde te creëren. Op die manier wordt kennisdeling voor Hogeschool PXL nog meer een werkwoord waardoor onderwijs en bedrijfsleven nog beter kunnen matchen.

Blikopener

Dit opzet wordt onder meer gefaciliteerd met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen en van de Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA). Onder de noemer ‘Blikopener’ wordt de blik van ondernemers en organisaties verruimd om Hogeschool PXL als partner voor hun innovatietraject op te zoeken. Bedrijven en organisaties kunnen kosteloos vragen over alle bedrijfsdomeinen neerleggen bij PXL. De hogeschool zoekt dan uit wat de kortste weg is naar resultaat en oplossing.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.