PXL-Music lanceert compilatiecassette ‘VersGeperst’ met muziek uit eigen huis

Studenten van de PXL-Music kiezen voor een opvallend medium om muziek te promoten.
Getty Images Studenten van de PXL-Music kiezen voor een opvallend medium om muziek te promoten.
Studenten Muziekmanagement van de PXL-Music werken aan een compilatiecassette met muziek van alumni. De cassette vormt het promotiemateriaal voor hun jaarlijkse festival ‘Vuurdoop’.

Op de cassette zullen afstudeerprojecten van voormalige studenten weerklinken. De playlist bevat nu al namen als SHHT en Yusuf, artiesten die tegenwoordig wekelijks in binnen- en buitenland optreden. De cassette zal slechts in een beperkte oplage verschijnen. “Door de oplage te beperken, wordt het object exclusiever”, zegt studente Elise Van den Abeele. “We denken dan ook dat de cassette een echt collector’s item wordt.”

Het is opmerkelijk dat de studenten hun muziek met behulp van een cassette aan de man willen brengen. “We  vinden de tastbaarheid van een object erg belangrijk”, aldus Van den Abeele. “Bovendien zijn cassettes weer helemaal in de mode.”

PXL-Music heeft al veel Vlaams muzikaal talent voortgebracht, denk daarbij aan Portland of BAZART. De studenten hopen dan ook bekende namen te strikken voor hun project.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.