PXL-MAD School of Arts brengt werk van Luc Tuymans naar De Serre in Hasselt

Onder meer  werk van Luc Tuymans komt naar de Serre in Hasselt.
Laenen Onder meer werk van Luc Tuymans komt naar de Serre in Hasselt.
Volgende week opent PXL-MAD School of Arts de expo ‘Ik Zie Ik Zie Ik Zie WatJijNietZiet’ in De Vitrine, een expositieruimte in De Serre, het voormalig administratief gebouw van Stad Hasselt dat tegenwoordig is omgedoopt tot creatieve broeiplaats.

“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet is een spel waarbij een voorwerp moet worden geraden, dat één van de spelers in gedachten heeft, en dat voor alle spelers zichtbaar aanwezig is. Het enige kenmerk dat hij geeft is de kleur”, zegt curator  Lieven Segers, beeldend kunstenaar, organisator van tentoonstellingen, docent aan PXL-MAD School of Arts in Hasselt.

 Visueel actief

‘Ik Zie Ik Zie Ik Zie WatJijNietZiet’ is een expo die de toeschouwer niet enkel op zoek laat gaan naar een onwaarschijnlijk gekleurd voorwerp, maar ook naar hoe objecten en kunstwerken elkaar kunnen dienen en beïnvloeden. Het spel wordt verlegd naar de mogelijkheid om merkwaardigheden te vinden die niet onmiddellijk in de oorspronkelijke werken zit, maar die eerder tussenin de kunstwerken te ontdekken is. In deze tentoonstelling wordt de toeschouwer visueel actief gemaakt terwijl hij fysiek buiten blijft.

In de tentoonstelling is werk terug te vinden van onder andere Nick Andrews, Carla Arocha en Stephane Schraenen, Guillaume Bijl, Vaast Colson, Fleur de Roeck, Peter Hulsmans, Frank Koolen, Verdran Kopljar, Michele Matyn, Nadia Naveau, Dries Otten, Ria Pacquée, Lieven Segers, Helgi Thorsson en Luc Tuymans.

De tentoonstelling is van donderdag 28 februari tot zondag 24 maart 24 uur op 24 te bezoeken in De Vitrine/De Serre in Hasselt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.