PXL lanceert opleiding HR voor KMO’s

Hogeschool PXL
RV Hogeschool PXL
Vanaf september zet Hogeschool PXL met een nieuwe opleiding ‘Human Resources (HR) voor KMO’s’ in op de versterking van het personeelsbeleid van Limburgse ondernemingen. Die vormen vandaag de motor van de economie in onze provincie. Doel van de nieuwe opleiding is om deze ondernemers hun kennis en ervaringen te laten uitwisselen, en te verrijken met de expertise van verscheidene HR-deskundigen.

De snelheid waarmee de samenleving evolueert vertaalt zich ook op de arbeidsmarkt. Bestaande jobs veranderen of verdwijnen en tegelijkertijd is er nood aan nieuwe jobprofielen. Niet alleen grote bedrijven, maar ook kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) voelen dat er nood is aan een aangepast personeelsbeleid. Door de schaarste op de arbeidsmarkt hebben sollicitanten vaak de keuze uit verschillende jobs, wat kan resulteren in een ware calvarietocht voor werkgevers om vacatures ingevuld te krijgen. Bedrijven en ondernemingen moeten dus steeds meer op zoek naar creatievere manieren om nieuwe mensen aan te trekken en bestaande werknemers te behouden.

veranderende regelgeving

Johan Vandersmissen, coördinator van dit postgraduaat is duidelijk: “We zullen in onze organisaties sterker moeten inzetten op het welzijn en de begeleiding van onze werknemers. Werknemers willen zich immers ontwikkelen en groeien als persoon. Hiervoor zijn aangepaste stijlen van leidinggeven en een goede werkorganisatie onontbeerlijk. We zullen ons voortdurend moeten aanpassen aan een veranderende regelgeving en op zoek moeten gaan naar flexibele, fiscaalvriendelijke en duurzame beloningsvormen.”

Op maandagavond 27 mei om halfacht staat de kick-off van deze opleiding op de agenda. Daar geven de verschillende partners uit het HR-werkveld, die hun schouders onder deze opleiding zetten, toelichting bij de focus van de module die zij zullen verzorgen. Een samenwerking met o.m. Sébastien Thijs (K-Law), Geert Motmans (Motmans en partners), Katelijn Nijsmans (The Tipping Point), Sofie Van Eemeren (Mobile Vikings), Nicolas Alaerts (Mercuri Urval), Ellen Mollen (clearXperts), Kim Van Houtven (SDW Worx) en Hans Mangelschots (HR Tech Valley).

“Met deze kick-off houden we onze nieuwe opleiding niet alleen boven de doopvont, maar beklemtonen we tevens het belang van de uitbouw van een stevig HR-netwerk. ‘Leren van elkaar’ is dan ook het leidmotief van het postgraduaat ‘HR voor KMO’S’”, onderstreept Filip Giraldo, departementshoofd van PXL-Social Work.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.