PXL'ers naakt in roeiboot

STUNT LEIDT TOT PRIKKELENDE KALENDER VOOR HET GOEDE DOEL

Dat roeispanen heel handig kunnen zijn, bewijzen de mannelijke studenten op deze foto.
Repro Dalemans Dat roeispanen heel handig kunnen zijn, bewijzen de mannelijke studenten op deze foto.
Het roeiteam van de PXL heeft een opvallende naaktkalender gemaakt voor het goede doel. Daarbij gingen de vrouwelijkere roeiers onder meer naakt de boot in en gebruikten de mannen roeispanen toepasselijk als schaamlapje. "De eerste tik in de regatta met de UHasselt en UCLL is bij deze al uitgedeeld", klinkt het.

Met de kalender komt er alvast een einde aan jarenlange geruchten. "Tussen de roeiteams leefde er al jaren een wild gerucht dat een van de scholen aan zo'n kalender werkte", zegt kapitein Valerie Jenaer. "Dus vonden wij het tijd om onze stoute schoenen aan te trekken en dat gerucht eens werkelijkheid te laten worden."

De vrouwen hebben het middel gevonden om sneller over het water te glijden: alle onnodige ballast zoals kleding dumpen.
Repro Dalemans De vrouwen hebben het middel gevonden om sneller over het water te glijden: alle onnodige ballast zoals kleding dumpen.

Teambuilding

Het quasi volledige roeiteam - een lid was niet in het land en een ander voelde zich niet geroepen om uit de kleren te gaan - trok voor de fotoshoot naar Houthalen-Helchteren. "Vijf minuten nadat de kleren uit waren, was alle schroom verdwenen. Bij momenten was het flink spannend. Als er een jogger aankwam, trokken we snel-snel een badjas aan. Ik moet zeggen: als teambuilding kon dit wel tellen. Je voelde echt dat er een heel andere sfeer hing na die fotosessie van een voormiddag. Of we elkaar nu allemaal naakt gezien hebben? Daar hebben we toch wat logistieke trucjes voor gebruikt om dat te vermijden. Zo zijn de foto's van de mannen en vrouwen apart genomen en waar we toch samen op stonden, hebben we het zo geregeld dat we elkaar niet frontaal naakt konden bewonderen. Zo staan we ook niet op de foto's: het moest een beetje artistiek blijven. We zijn per slot van rekening een uithangbord voor de school."

To Walk Again

Lieven, familie en vrienden: voorlopig kregen de roeiers dan ook alleen maar positieve reacties. "Heel fijn, want uiteindelijk doen we dit voor het goede doel To Walk Again. Bedoeling is dat we voor hen toch een flinke som inzamelen", zegt Jenaer. "De kalender zal dan ook voor de studentikoze prijs van acht euro te koop aangeboden worden bij het team en in de bookshop op school. Of we verwachten dat de andere scholen ons voorbeeld gaan volgen? We hebben alleszins een flinke mentale tik uitgedeeld aan de tegenstanders. Da's toch al een voordeel voor de regatta zelf."