Professioneel gamer bestolen op weg naar tornooi: “Zonder mijn laptop ben ik werkloos”

Cassie K. aan het gamen op een oudere laptop.
Karolien Coenen Cassie K. aan het gamen op een oudere laptop.
Professioneel gamer Cassie K. (30) uit Hasselt is in Parijs bestolen toen ze op weg was naar een game-tornooi in Tours. Ze is haar laptop, headset, microfoon en game-muis kwijt. “Ik werd helemaal aan mijn lot overgelaten”, vertelt ze.

Cassie K. is sinds twee jaar professioneel Hearthstone speler en was vorige week op weg naar Tours met de Flixbus. Daar zou ze aan groot game-tornooi deelnemen met maar liefst 224 deelnemers. In Brussel-Noord stapte ze op, en in Parijs zou ze een overstap moeten maken. “Mijn koffertje mocht ik bij mij houden, want er zaten waardevolle spullen in”, vertelt ze. “Maar in Parijs bleek er plots niet genoeg plaats op de bus, waardoor ik ze noodgedwongen in de laadruimte achteraan moest steken. Het stond helemaal aan de rand, heb mijn koffer nog zien staan en ben toen de bus in gestapt.”

Maar toen Cassie in Tours arriveerde, en ze meteen naar de laadruimte wandelde, kon ze haar ogen niet geloven. “De buschauffeur deed de laadruimte open, en mijn koffer bleek weg. Voor de zekerheid wachtte ik nog even tot alles leeg was, maar helaas. In Parijs nog voor het sluiten van de laadruimte was mijn koffer wellicht al gestolen.”

Cassie K. aan het gamen op een oudere laptop.
Karolien Coenen Cassie K. aan het gamen op een oudere laptop.

Geen finale

Het was intussen al 23 uur en daar stond Cassie alleen, zonder koffer op een donkere parking. “Ik had niets meer. Geen kleren, geen spullen, geen laptop om naar het tornooi te kunnen en was op 10 uur rijden van huis. De chauffeur van Flixbus liet me ook aan mijn lot over, ik wist niet waar ik terecht kon. Gelukkig kwam een vriend bij wie ik zou blijven slapen me snel ophalen.” Aan het tornooi kon ze deelnemen dankzij de laptop van haar vriend, maar door de stress en gebrek aan focus behaalde ze geen finaleplaats.

Crowfund

De Hasseltse diende klacht in bij de politie, en wordt door Flixbus doorverwezen naar een officieel formulier inzake verloren spullen. “Maar ik weet niet wat mijn rechten zijn, of ik een compensatie kan krijgen. Het gaat hier om spullen van waarde. Het gamen is mijn passie, maar intussen ook mijn beroep geworden. Ik kan er wel van leven, maar nu al mijn spullen weg zijn, kan ik nog moeilijk aan buitenlandse tornooien deelnemen. Daarom startte ik een crowdfunding.”

Cassie speelt sinds twee jaar professioneel Hearthstone speler. Een tactisch kaartspel dat je online kan spelen. “Ik oefen gemiddeld 8 uur per dag. Het is mijn werk. Vorige maand werd ik in China nog de tweede beste vrouwelijke speler wereldwijd. Toen won ik 10.000 dollar. Binnenkort volgen er weer voorrondes om te mogen deelnemen aan een wedstrijd in Las Vegas. En ik speelde al in zowat alle Europese grote steden sinds twee jaar.”

https://www.gofundme.com/f/bz57xm-new-streaming-set-up

Cassie K. aan het gamen op een oudere laptop.
Karolien Coenen Cassie K. aan het gamen op een oudere laptop.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.