Politie trekt 23 rijbewijzen in bij SLim-actie

Photo News
Zes korpsen van de lokale én de wegpolitie Limburg hebben het voorbije weekend controles uitgevoerd in de provincie. Van de bijna 7.000 gecontroleerde voertuigen op snelheid, reden er 660 te snel. De politie liet 23 rijbewijzen intrekken.

In totaal werd bij 1.029 bestuurders een ademtest afgenomen, 15 (3%) van die ademtests waren positief. Er werd van 14 bestuurders een drugstest afgenomen, daarvan waren er tien positief. 6.998 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 9% van de voertuigen of 663 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid.

Naast de overtredingen op alcohol, drugs en snelheid werden ook nog 97 andere verkeersinbreuken vastgesteld zoals het niet dragen van de gordel, verzekeringskwesties en inschrijvingsbewijzen die niet in orde waren. Bij deze SLim-acties (‘Safe-Limburg’) werden 23 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.