Pitch Please wil van studenten ondernemers maken

Aan de hand van een aantal evenementen en vooral door jongeren uit te dagen, willen de project partners ondernemerszin aanwakkeren en stimuleren.
Foto Mine Dalemans Aan de hand van een aantal evenementen en vooral door jongeren uit te dagen, willen de project partners ondernemerszin aanwakkeren en stimuleren.
Pitch Please is een nieuw project van de stad Hasselt, Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt om de ondernemingszin bij jongeren te prikkelen. Zaterdag kregen ze hun eerste uitdaging:een heuse hackathon waarbij zestig studenten zich bogen over problemen van de alledaagse samenleving.

Hoe zou je het sociale leven in een buurt proberen te versterken of welke mogelijkheden zie je om de relatie tussen jongeren en ouderen te verbeteren? Ook het vraagstuk koning auto kwam aan bod. Studenten Tuur, Ian, Jana en Kirril waren alvast erg enthousiast over hun project.


"Een soort platform waarbij mensen hun boodschappen kunnen doorgeven aan andere gebruikers die op dat moment naar de winkel gaan. Minder auto's op de baan, contact tussen jongeren en ouderen die elkaar op die manier helpen en een socialere buurt. Alles in één klap", lachen de ondernemers.


De winnaars kwamen met een idee om jongeren klusjes te laten uitvoeren voor ouderen. "Zij mogen hun pitch voorstellen aan het schepencollege van Hasselt", besluit schepen van jeugd Valerie Del Re (sp.a). (ERS)