Patronen kleuren stad tijdens 'Motif'

Onder meer het logo van Louis Vuitton staat het gras gebrand.
Borgerhoff Onder meer het logo van Louis Vuitton staat het gras gebrand.
In Hasselt start eind deze week - en nog tot en met begin juli - het kunstproject 'Motif'. Verschillende kunstenaars brengen daarvoor kleurrijke patronen aan in de Hasseltse straten.

Van een enorme banner in de Welvaartsstraat over een muurschildering aan het Jessa Ziekenhuis of de logo's van luxemerk Louis Vuitton gebrand in het grasveld achter het Modemuseum: Hasselt krijgt er de volgende weken enkele opvallende kunstwerken bij. Dat patronen het thema van het festival zijn, is niet onlogisch volgens initiatiefnemer Daan Linsen.


"De wereld om ons heen zit er vol van, maar ze gaan zo op in de omgeving dat we ze niet eens meer opmerken. Maar wat als er opzettelijk nieuwe patronen gecreëerd worden die vervolgens zo door de stad verspreid worden dat ze wél in het oog springen", zegt hij. "Al enkele jaren zetten we in op street art en grafische kunst, dat een breed publiek aanspreekt. Ook voor Motif stelden we de stad als een schildersdoek ter beschikking om bezoekers en bewoners te kunnen verrassen met kleur en kunst. Zo profileren we ons op een heel laagdrempelige manier als kunstzinnige stad én brengen we extra beleving in de stad", zegt schepen van Cultuur, Karolien Mondelaers (CD&V). (DMH)