Parket seponeert onderzoek naar bedreigingen tegen Anuna De Wever op Pukkelpop

AFP
Het parket van Limburg heeft het onderzoek naar de bedreigingen tegen Youth for Climate-activiste Anuna De Wever op Pukkelpop geseponeerd. Dat meldt VRT NWS. Anuna werd deze zomer samen met enkele vriendinnen verbaal bedreigd op de camping van het muziekfestival in Kiewit bij Hasselt en diende daarvoor eind augustus een klacht in.

De Wever was eerder tijdens het festival al uitgejouwd door een deel van het publiek tijdens Clap for Climate, een actie waarmee ze aandacht wilde vragen voor de klimaatverandering. De muziek in de Boiler Room werd toen zelfs even stilgelegd.

Urine

Op de camping kwam het even later tot verbale bedreigingen. Er zouden ook flessen met urine naar de tenten van De Wever en haar vriendinnen gegooid zijn.

Het parket heeft het onderzoek nu geseponeerd omdat er geen potentiële daders geïdentificeerd konden worden. “Het is altijd moeilijk om de identiteit van de daders in dit soort zaken te achterhalen”, zegt Anja De Schutter van Parket Limburg. “Maar het feit dat de aangifte pas een tijd later gedaan werd, heeft de zaak zeker ook niet vooruit geholpen.”

Het drukt er wel op dat het onderzoek weer heropend kan worden als er nieuwe aanwijzingen zouden opduiken.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Janssen

  Wanneer gaat die puber eens eindelijk volwassen worden zeg??

 • jan de paepe

  eindelijk eens een goede beslissing van ons gerecht btw....krijgen die ouders eigenlijk nog kindergeld voor die toeriste???? nee toch? of ben ik dom? de paepe

 • Jan Van Rompaey

  Goed zo. Stopt die onruststoker.

 • ROBERT GERTS

  Prima! Er gebeurde daar niks! Laat haar nu maar betalen!! Het is hier te kpud. Vandaar dat ze nu voor een paar weken in het buitenland zit. Natuurlijk met een vliegtuig!

 • Jef Lois

  Eigenlijk moest men A. De Wever straffen wegens valse aangifte. Zij had daar met haar politieke agendan niks verliren en daarom dat ze uitgejouwd werd, men had haar nog harder moeten aanpakken zodat ze dit nooit meer zou doen. Maar ondertussen is ze al enkele maanden op vakantie met haar grote mond en komt ze binnen kort terug met een vrachtschip aangedreven door zware fuel die volgens haar geen uitstoot heeft. De huichelaarster. Leer eerst eens werken kind voor een grote mond opte zetten