Parket onderzoekt corruptie bij De Watergroep in Limburg

Er zou gesjoemeld zijn met facturen.
Hans Verbeke Er zou gesjoemeld zijn met facturen.
De federale gerechtelijke politie Limburg  voert een onderzoek naar corruptie binnen De Watergroep in Limburg. Er gebeurden vandaag zes huiszoekingen.

Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van De Watergroep een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, vorderde het parket Limburg een onderzoekrechter om het verdere onderzoek te voeren en enkele huiszoekingen te bevelen. 

Vandaag werden zes huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen, Temse, Hasselt, Herk-de-Stad, As en Alken door de FGP van Limburg, ondersteund door de centrale dienst voor de bestrijding van de corruptie (CDBC) en leden van de regionale computer crime unit (RCCU). 

De speurders verzamelden een groot aantal documenten die het voorwerp zullen uitmaken van grondig verder onderzoek.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.