Operatie Propere Handen: alle genodigden annuleren verhoor door persaandacht

Ook Georges Leekens werd uitgenodigd voor een verhoor bij de Federale Gerechtelijke Politie in Hasselt.
Sebastien Smets Ook Georges Leekens werd uitgenodigd voor een verhoor bij de Federale Gerechtelijke Politie in Hasselt.
De vijf mensen die vandaag verhoord zouden worden in kader van het gerechtelijk onderzoek ‘Propere Handen’, hebben allemaal hun komst geannuleerd. Reden is de felle media-aandacht omtrent het voetbalschandaal.

Zowel dinsdag als woensdag stonden verhoren ingepland van enkele kopstukken uit de voetbalwereld. Gisteren werden ex-bondscoach Georges Leekens en ex-Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck al op de rooster gelegd. Vandaag zou het de beurt zijn aan Steven Martens, ex-CEO van de Belgische voetbalbond. “Maar zij hebben allen hun verhoor geannuleerd. Dat kan wettelijk perfect”, zegt Kris Vandepaer, baas bij Federale gerechtelijke politie Limburg. “Zij worden opnieuw uitgenodigd op een nog later te bepalen datum.” 

Reden van de algemene annulatie is de persaandacht die omtrent het schandaal losbarstte. Georges Leekens babbelde gisteren wel kort met de pers, maar vooral om mee te delen dat hij gerust is en eigenlijk niets wil delen. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Ceuleers

  Toch raar dat dit hier in België zo maar allemaal kan, verhoor weigeren. Staan de mensen uit de voetbalwereld misschien buiten de wet in België ?

 • julien de meulder

  wat hebben die corrupte mensen nog al een pretentie

 • swa Jonckheere

  Is er zoveel dat het daglicht niet mag zien misschien ?

 • raf janssens

  Als je wat meer bent dan de gewone man, een dure advocaat kan betalen en de juiste mensen kent kan je in dit land blijkbaar zelf bepalen wanneer je verhoord wordt. Iedere Belg is gelijk voor de wet, maar sommigen zijn toch net iets gelijker. En dan maar schrikken als de modale burger dit beu wordt en raar begint te stemmen.

 • jan geboers

  Als er de volgende keer weer veel persaandacht is, wordt het dan weer geannuleerd? En zo verder tot de verjaring?