Op schattenjacht tijdens 34ste Antiekbeurs

Niet om Parijs-Roubaix mee te rijden, wel mooi om naar te kijken: een antieke fiets.
Borgerhoff Niet om Parijs-Roubaix mee te rijden, wel mooi om naar te kijken: een antieke fiets.
Vanaf vandaag tot maandag vindt in de Grenslandhallen op de Trichterheideweg in Hasselt de 34ste Kunst- en Antiekbeurs plaats. Deze meeting is een grote afspraak voor alle liefhebbers en verzamelaars van oude en hedendaagse kunst. "Liefhebbers krijgen hier de garantie dat het om authentieke stukken gaat in een wereld waarin toch veel malafide personen rondlopen", geeft perswoordvoerder Philippe Burin aan.

Het talrijke publiek uit binnen- en buitenland vindt jaarlijks vlot de weg naar deze beurs met 80 standhouders uit zes landen. De antiekbeurs heeft een goede reputatie dankzij het professionalisme van de standhouders. Tot de pronkstukken behoren het zeventiende-eeuwse 'Mediterrane haven' van Adrian Frans Boudewyns en Pieter Bout. Net als 'Samenstelling en vogel' van klinkende naam Karel Appel schommelt de waarde van het stuk rond 50.000 euro.


"Verder is het uitkijken naar een bijzonder uurwerk van George Van De Voorde. Een antieke fiets met groot voorwiel die nog volledig intact is gebleven, springt zeker ook in het oog. Het feit dat deze zo goed bewaard is gebleven, is zeker een zeldzaamheid", aldus Burin. Bezoekers van de beurs kunnen trouwens ook rekenen op de diensten van een aanwezige expert.


Bovendien kunnen ze ook een grote collectie boeken over antiek kopen, wat een uniek gegeven is op dergelijke beurzen. De beurs is telkens open van 11 tot 19 uur. Maandag mogen vrouwen gratis binnen, 15-plussers betalen 9 euro.

Perswoordvoerder Philippe Burin toont enkele kostbare meubilairstukken.
Borgerhoff Perswoordvoerder Philippe Burin toont enkele kostbare meubilairstukken.