Ontmanteling fietstunnel tussen RAC en Provinciehuis zorgt voor nieuwe vertraging wegenis

Illustratiefoto fiets.
Unsplash Illustratiefoto fiets.
De zuidelijke tunnel tussen het RAC en het Provinciehuis die in aanbouw was, moet gedeeltelijk terug ontmanteld worden om het vloerniveau op te hogen. De voorziene opstelling van de nieuwe wegenis vlak na nieuwjaar zal dus sowieso moeten opschuiven door een optelsom van verschillende werf- en weersomstandigheden. Hoe lang de vertraging precies zal duren, is nog niet duidelijk.

Onlangs werd vastgesteld dat de aannemer een vergissing heeft begaan in de hoogtes van de vloerplaten van de twee fietstunnels in aanbouw. Het Agentschap Wegen en Verkeer eist een kwalitatieve rechtzetting van de aannemer, die deze aanpassingen ook zelf zal moeten bekostigen.

50 centimeter te laag

De zuidelijke tunnel tussen het RAC en het Provinciehuis zit op dit moment zo’n 50 centimeter te laag. Daarvan verwijdert de aannemer nu eerst de prefab tunnelwanden, waarna het vloerniveau wordt opgehoogd. De noordelijke tunnel tussen park H en de Japanse Tuin zit enkele tientallen centimeters te hoog. Die kan vermoedelijk gewoon verder worden afgewerkt, mits aanpassingen aan delen van de reeds aangelegde wegenis.

Planning schuift op

De ingreep zorgt voor een aanzienlijke vertraging van de werken. Door een optelsom van verschillende werf- en weersomstandigheden liep de totale projectplanning sowieso al wat vertraging op, maar door de noodzakelijke bijsturing van de fietstunnel schuift die nog verder op. De voorziene openstelling van de nieuwe wegenis vlak na Nieuwjaar, schuift zeker op. Over welke tijdsbestek het gaat, is nog niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.