Ongeduldige heroïneafnemers bellen drugsrunner op tijdens arrestatie

Beklaagde is een klassieke drugsrunner die vanuit Nederland wordt aangestuurd en met het geld zijn schulden wilde afbetalen.
Photonews Beklaagde is een klassieke drugsrunner die vanuit Nederland wordt aangestuurd en met het geld zijn schulden wilde afbetalen.

Een 22-jarige man uit Nederland riskeert een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 8.000 euro voor het dealen van heroïne in Hasselt. Beklaagde is een klassieke drugsrunner die vanuit Nederland wordt aangestuurd en met het geld zijn schulden wilde afbetalen. Politie LRH had de man in de gaten en kon hem op 31 mei dit jaar uiteindelijk onderscheppen. In zijn wagen werden acht zakjes van 2,5 tot 5 gram heroïne gevonden, in totaal goed voor dertig gram. Hij had ook 310 euro in zijn bezit. Tijdens zijn verhoor ging één van de drie toestellen op zijn passagierszetel voortdurend af, wellicht werden enkele afnemers ongeduldig. Het openbaar ministerie vraagt ook de verbeurdverklaring van zijn wagen. “Mijn cliënt had 5.000 euro schulden en was te beschaamd om zijn ouders hierover te contacteren. Ik vraag een uitstel van de straf, zodat mijn cliënt kan verder studeren en zich kan herpakken”, vertelde de advocate van beklaagde. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudi Bollaerts

    Nog harder straffen ,drugs is een pest aan het worden in de maatschappij zie het toenemend gebruik en het lijkt een normaal iets te gaan worden.

  • Eddy DESMET

    Men kan niet hard genoeg optreden tegen drugsdealers, want de ellende die zij teweeg brengen is niet te overzien, noch op korte, noch op middellange termijn !