Exclusief voor abonnees

Ondernemer Frans Billen mocht op audiëntie bij de paus, ontmoette prinses Diana en schudde de hand van vier Amerikaanse presidenten: “Altijd doen wat niemand anders kon”

Frans Billen in zijn appartement.
Karolien Coenen Frans Billen in zijn appartement.
Met de ‘Golden Hasselt Award’ beloont selfmade man en showbizzliefhebber Frans Billen sinds vorig jaar Hasselaren die zich verdienstelijk hebben gemaakt in de spotlights. Matteo Simoni en Jos Tuts mochten de eerste exemplaren mee naar huis nemen na een groots gala. Vanaf dit jaar komt daar nog een extra award bij: de jongerenaward. De inmiddels 80-jarige Frans Billen wil de jeugd een duwtje in de rug geven, zij die iets straf doen. Want zelf weet hij hoe lastig die jeugdjaren kunnen zijn. Hij verloor jong zijn moeder, leerkrachten verkondigden dat hij er niets van zou bakken, en met keien in de mond moest hij het stotteren afleren. “Maar ik wou altijd blijven doen wat niemand anders kon. Anders doet toch iedereen het”, is mijn levensmotto.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.