Nieuwe verbindingsweg tussen Trichterheideweg en Scheepvaartkaai bant sluipverkeer uit Godsheide

Laurence Libert en Steven Vandeput huldigden de verbindingsweg in.
Mine Dalemans Laurence Libert en Steven Vandeput huldigden de verbindingsweg in.
Verkeer lijkt tegenwoordig een heikel punt in Hasselt. Toch is de stad erin geslaagd de werken ter hoogte van de Trichterheideweg en de sluis in Godsheide af te ronden. De nieuwe verbindingsweg tussen beide punten moet sluipverkeer tegengaan en fietsers veilig naar de Hasseltse binnenstad brengen.

Vanaf heden leidt de nieuwe verbindingsweg met fietspad het verkeer van en naar de Universiteitslaan rond het centrum van Godsheide. Op die manier weert de stad sluipverkeer uit Godsheide. “Heel wat sluipverkeer van en naar de Universiteitslaan reed vroeger via de Platte-Vijversstraat en de Kiezelstraat door het centrum van Godsheide”, zegt Laurence Libert, schepen van Openbare Werken en Mobiliteit (Open Vld). “De nieuwe verbindingsweg loodst dat verkeer van de Genkersteenweg naar de Universiteitslaan zonder het centrum van Godsheide te doorkruisen.”

Bovendien heeft de verbindingsweg een fietspad waarmee de weg een veilige fietsverbinding tussen het fietspad langs het Albertkanaal en het Hasseltse stadscentrum vormt. “Later wordt dat fietspad doorgetrokken tot het fietspad dat nu ter hoogte van Gouverneur Verwilghensingel wordt aangelegd”, aldus Libert. 

De nieuwe verbindingsweg werd tussen 14 en 17 uur feestelijk ingehuldigd door burgemeester Steven Vandeput en schepen van Openbare Werken Laurence Libert. 

Nieuwe omleidingsweg.
Mine Dalemans Nieuwe omleidingsweg.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.