Nicole & Hugo doen Dusartplein dansen

Het hele Dusartplein gaat uit de bol op Nicole & Hugo.
Borgerhoff Het hele Dusartplein gaat uit de bol op Nicole & Hugo.
De paarse pakjes ontbraken, maar de ambiance was er niet minder om: duizenden studenten dansten gisterenavond op de hits van Nicole & Hugo tijdens de negende editie van de Student Take-Off.

Het showbizzkoppel bij uitstek wist als eerste op het hoofdpodium de massa aan het bewegen - en met de nodige mopjes ook aan het lachen - te krijgen. Bij de start van het evenement was de opkomst dan ook eerder mager, maar naarmate de avond vorderde, vonden studenten wel vlot de weg naar het Dusartplein. Afsluiten was weggelegd voor Jebroer, waarna het feestje kon verdergaan in discotheek Versuz.


Opmerkelijk: tijdens het concert van Nicole & Hugo dook er ook een drone op boven het publiek. Het stadsbestuur nam nochtans eerder al specifieke maatregelen om het bezit ervan te verbieden in de buurt van Pukkelpop en de Jeneverfeesten, met het oog op mogelijke ongevallen. De politie reageerde meteen. "We hebben snel de eigenaar geïdentificeerd en aangesproken, waarna hij onmiddellijk gestopt is met vliegen", zegt Dorien Baens van politie Hazodi.


Fuifnummers houden nu al best begin oktober 2016 vrij, want de Student Take-Off viert dan het tienjarig jubileum. "Het basisconcept zit goed, maar naar volgend jaar toe proberen we toch nog een tandje bij te steken", belooft schepen van Jeugd Valerie Del Re (sp.a). (DMH

Nicole en Hugo .
Borgerhoff Nicole en Hugo .
Twee studenten laten eieren kapotslaan op hun hoofd, als doop voor de studentenvereniging Filii Lamberti.
Borgerhoff Twee studenten laten eieren kapotslaan op hun hoofd, als doop voor de studentenvereniging Filii Lamberti.