Mysterie: arbeiders vinden levenloos lichaam op bouwwerf

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek
Toon Royackers Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek
Op een bouwwerf voor appartementen aan de Maastrichtersteenweg in Hasselt hebben arbeiders maandagochtend het levenloze lichaam van een man gevonden. Het slachtoffer lag met een ernstige hoofdwonde op het gelijkvloers. Niemand in de buurt had eerder iets verdacht opgemerkt. Speurders kwamen maandag op vraag van het Parket Limburg ter plaatse voor een uitgebreid onderzoek.

Zeven arbeiders van een bouwbedrijf uit Zutendaal keerden maandag na het kerstverlof weer terug naar hun bouwwerf. Toen ze omstreeks zeven uur de dranghekken opzij duwden, deden ze al snel een gruwelijke ontdekking in het gebouw. Ze zagen een man roerloos liggen op het beton van de gelijkvloerse verdieping. Meteen sloegen ze alarm bij de hulpdiensten, maar de toegesnelde mug-arts kon niet meer dat het overlijden van de man vaststellen. Het lijkt erop dat hij al een hele poos op die plek gelegen had.

Meteen snelde ook de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad ter plaatse. Die liet de hele werf voorlopig afsluiten, waardoor de arbeiders terug naar huis moesten. Wel lieten ze eerst allemaal hun voetafdruk nemen, zodat de politie eventuele vreemde voetsporen op het terrein nog kon identificeren. Bizar genoeg vonden de speurders op het eerste verdiep nog een jas die niet meteen toegewezen kon worden aan iemand van de werf. Achteraan was vermoedelijk zelfs een ladder verplaatst, wat er op lijkt dat iemand een vluchtroute had klaar gezet. Het slachtoffer zelf had duidelijk een ernstige hoofdwonde opgelopen. 

Of de man op de werf een dodelijk val gemaakt had, is evenwel nog niet zeker. Het Parket Limburg wou voorlopig nog niet verder communiceren over de zaak. “We kunnen enkel bevestigen dat er een lichaam gevonden werd”, zo liet woordvoerder Jeroen Swijsen weten. “Dat maakt nu uiteraard voorwerp uit van een verder onderzoek. Er moet nog heel wat gebeuren en zo lang kunnen we niet communiceren.” Een wetsarts van het Universitair Ziekenhuis uit Leuven kwam maandagochtend wel nog ter plaatse om het lichaam van de man te onderzoeken. De werf zelf bleef de hele dag afgesloten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.