Meer verkeersdoden, maar minder gewonden op Limburgse wegen

Begin september werd een fietser (63) doodgereden aan de brug in Boorsem.
Marco Mariotti Begin september werd een fietser (63) doodgereden aan de brug in Boorsem.
In de eerste negen maanden van 2019 telde Limburg drie verkeersdoden meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal gewonden daarentegen nam af. “De ongevallen worden ernstiger”, zegt Stef Willems, woordvoerder van Vias.

Volgens de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute waren er 3 verkeersdoden ter plaatse meer in Limburg in de eerste 9 maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Nationaal was er een stijging met 17% van het aantal verkeersdoden. Het aantal letselongevallen daalde nationaal wel lichtjes: -1,5%. In Limburg daalde het aantal letselongevallen nog steviger: -8%. De cijfers staan in de recentste verkeersveiligheidsbarometer van Vias. 

Van januari tot en met september 2019 stierven in onze provincie 34 mensen ter plaatse na een ongeval. “Dat zijn er drie meer dan de 31 verkeersdoden in dezelfde periode vorig jaar. De slachtoffers die later stierven in het ziekenhuis zijn in die cijfers niet meegeteld. Ondanks die hogere dodentol daalde het aantal letselongevallen – met gewonden en/of doden – dit jaar met 8 procent, van 2.225 naar 2.051. Vooral bij motorrijders (-25%), voetgangers (-13%) en bestelwagens (-15%) waren er opvallend minder verkeersongevallen waarbij iemand gewond raakte of stierf”, besluit Stef Willems van Vias.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.