Maya de Bij promoot Limburg

Maya de Bij en Mega Mindy promoten toeristische trekpleisters in onze provincie via 'Het Limburg vertel- en kleurboek' van Toerisme Limburg en Studio 100.

Hans Bourlon, CEO van Studio 100, kwam gisteren in Plopsa Indoor in Hasselt het eerste exemplaar van 'Het Limburg vertel- en kleurboek' voorstellen. "Daarin staan elf verhaaltjes van Studio 100-figuren op enkele Limburgse kindvriendelijke trekpleisters. Zo vertoeft Maya de Bij tussen de bloesems in Sint-Truiden, Mega Mindy gaat dan weer langs in de mijngebouwen in Beringen. Bij elk verhaal hoort een kleurplaat", klinkt het. Studio 100 ontwikkelde het boekje op vraag van Toerisme Limburg. "Hiermee willen we het kindvriendelijke imago van het toerisme in onze provincie extra in de kijker plaatsen en jonge gezinnen in heel Vlaanderen kennis laten maken met onze toeristische trekpleisters", zegt gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens (Open Vld). "Alle Limburgse logies krijgen een exemplaar opgestuurd en op 22 maart worden er nog eens 300.000 exemplaren gratis verdeeld via het weekblad Dag Allemaal", aldus Philtjens.

Kindvriendelijker

Naast het vertel- en kleurboek wordt ook de gids 'Kinderen Welkom' van Toerisme Vlaanderen aangeboden aan de logies. "Daarin vinden de eigenaars allerlei tips om hun verblijf kindvriendelijker te maken. Kleine ingrepen maken vaak een groot verschil voor families. Belangrijk, want zo zijn zowel de kinderen als de ouders tevreden en keren ze naar Limburg terug." (WVB)