Massagestoelen tegen examenstress

Na hun massage kunnen de studenten genieten van een vers fruitsapje, dat voor hen klaar staat.
Mine Dalemans Na hun massage kunnen de studenten genieten van een vers fruitsapje, dat voor hen klaar staat.
In Hogeschool PXL bereikt de examenstress het hoogtepunt. De school heeft op elke campus massagestoelen gezet om de studenten te laten ontspannen.

Vijf minuten languit gemasseerd worden over het hele lichaam, met een versgeperst sapje in de hand: de studenten lieten het zich alvast welgevallen.


"Wij hebben het volgende uur examen, dus we wouden snel nog even alle stress laten wegvloeien. Dit is een schitterend initiatief", zeggen studenten aan de PXL-Music Pieter Sterckx (22) en Mariam Nazaryan (18).

"Geen Facebook"

"De bedoeling is dat de massagestoelen nog tot en met overmorgen (woensdag, red.) blijven staan", zegt directeur Onderwijs en Student Heidi Croes. "Studenten denken in deze examenperiode dat ze best uren aan een stuk blokken, maar dat is niet waar. Het is veel beter om 50 minuten tot een uur te leren om daarna tien minuten ontspanning te nemen. Dat proberen we hen met deze stoelen duidelijk te maken. Hoe je ontspant, maakt niet zoveel uit, zolang je maar even van je leerplek weg bent. Probeer ook niet naar je smartphone of Facebook te grijpen, want dat helpt niet." (DMH