Man sloeg uitbater seksclub buiten westen

Een 56-jarige Nederlander moest zich in de Hasseltse strafrechtbank verantwoorden nadat hij de uitbater van een seksclub enkele vuistslagen verkocht had.

De beklaagde bezocht de Hasseltse club samen met zijn echtgenote, in oktober 2013. De uitbater zou de vrouw lastiggevallen hebben, waarop het tot een handgemeen kwam. "Meneer kwam achter de toog en deelde enkele vuistslagen uit", aldus de procureur. Het slachtoffer bleef bewusteloos op de grond achter.


Volgens de Nederlander ging het evenwel om zelfverdediging. "De uitbater haalde als eerste uit", aldus de verdediging. "Hij had seksuele interesse in de vrouw van mijn cliënt, maar zij zag dat niet zitten. Hij is toen agressief geworden en heeft uitgehaald."


Het parket seponeerde het dossier oorspronkelijk wegens 'woord tegen woord' en gebrek aan objectieve bewijzen. Maar daarop diende de uitbater een klacht met burgerlijke partijstelling in. Hij eist een morele vergoeding van 250 euro. "De beklaagde had ook gewoon weg kunnen gaan", besloot het parket, dat een toepassing van de strafwet vraagt. De verdediging wees er dan weer op dat de uitbater van de seksclub de vrouw van de Nederlander nog altijd niet met rust laat, en haar recent nog een vriendschapsverzoek stuurde op Facebook.


Uitspraak op 28 februari. (ERS)